Кулинарен курс по избор
Кулинарен курс за всички, които обичат да се забавляват в кухнята и да впечатляват гостите си с вкусотии
Подарете си едно незабравимо приключение!
Разкрийте тайните на домашно приготвената паста и сосове за нея, разноцветните сладки френски макарони, вкусния домашно приготвен сладолед, невероятната баница на баба – от начало до край или от забъркването до похапването :)
А има ли някой, който да устои на топъл, вкусен и ароматен хляб?! За направата му са необходими само четири съвсем обикновени съставки, ала приготвянето му е истинска магия!
И не забравяйте! На всички приготвени вкусотии накрая ще им видим сметката ;), така да се каже!!
Ваучер за кулинарен курс включва:
- Участие в групов кулинарен курс по избор от следните: курс домашна паста, сладоледен клас, занаятчийски хляб или френски макарони.
- Квалифицирани инструктори, презентация на тема според курса, приготвяне, форми и история.
- Всички продукти необходими за приготвянето на рецептите в курса.
- Кафе, чай, минерална вода.
- Подробни инструкции, рецепти и съвети за готвене, учебна кухня с всичките ѝ удобства за времето на курса.
- Похапване на приготвените по време на курса вкусотии.
В кулинарен курс Домашна паста ще имате възможността собственоръчно да приготвите: тесто за паста, ньоки със сос Алфредо, талиатели Бианко, спагети ала Путанеска, равилои с рикота, лимон и свежи подправки, лазаня с рагу болонезе и бешамел, пълнени канелони със спанак и сирене, паста по Болонски.
Ще научите какво означава al dente и как да сварите пастата правилно. Включва две посещения - общо около 6 часа.
В Сладоледения клас освен сладолед по традиционния метод (в камерата) ще приготвим такъв и с течен азот. И разбира се, сладоледът няма да е сладолед, ако не е поставен в домашно приготвена вафлена фунийка. Също така ще ви покажем как да смаяте гостите с една невероятна сладоледена торта, която няма как да объркате. Включва едно посещение около 4 часа. Провежда се през летните месеци.
В кулинарен курс Занаятчийски хляб ще научите повече за основните продукти, които се използват при приготвянето на хляб, различните процеси, които протичат по време на месене и печене; видове месене кратко, дълго и смесено и защо е важно как и колко се меси хляб; видове брашна; връзката между месенето и ферментацията (втасването) на хляба; разликата между маята и кваса; пекарската математика и разликата между рецепта и формула за хляб и още тайни за приготвянето на най-вкусния хляб с онзи забравен автентичен вкус и мирис! Включва едно посещение - около 4 часа. През лятото заради високите температури провеждането се преустановява.
В кулинарен курс Френски макарони ще се запознаете с бадемовите сладки с хрупкава коричка и мека вътрешност, които вълнуват всички любителите на десертите. Рзнообразни като цветове и комбинации от вкусове те произхождат от Италия, но своята популярност получават във Франция. Ще Ви разкрием трикове при приготвянето на макарони, какво е техниката "макаронаж" - смесването на продуктите, което е най-важното за успешния резултат. Включва едно посещение - около 4 часа.
В кулинарен курс Баницата на баба ще приготвим баница със сирене за всеки, за да си я отнесе вкъщи, а за похапване на място ще си приготвим гюзлемета и баница с лапад.Включва едно посещение - около 3 часа.
Курсовете се провеждат при групи от минимум 8 души и максимум 14.
Не може да участват непълнолетни лица.
Резервации се правят минимум три дни предварително, през бутон "МОЯТ ВАУЧЕР", със сериен номер на вече закупения ваучер. Подробна информация за това се описва на гърба на ваучера.
Курсовете се провеждат по предварително зададен график.
Предстоящи дати:
Баницата на баба - 02 март 2019 г. от 10:30 ч.
Домашна паста - 04 март 2019 г. от 19:00 ч.
Занаятчийски хляб - 02 март 2019 г. от 16:00 ч. и 09 март от 16:00 ч.
Френски макарони - 02 март от 16:00 ч.
Сладоледен клас - през топлите месеци на 2019 г.
С предварителна уговорка за групи от 8-14 души, може да се изпълни и на желана от Вас дата.
Минали дати:
Домашна паста - 2019: 16 и 17.02.; 26 и 27.01.; 19 и 20.01.; / 2018: 15 и 16.12.; 14. и 16.11.; 10. и 11.11.; 27. и 28.10.; 29 и 30.09.; 04 и 06 .09.; 14 и 16.08.; 07 и 08.07.; 05 и 07.06.; 17 и 19.04.; 10 и 12.04.; 19 и 21.03.; 12 и 14.03.; 24 и 25.02.; 05-07.02.;
Занаятчийски хляб - 2019: 09.02.; 02.02.; 19.01.; 12.01.; / 2018: 01.12.; 25.11.; 17.11.; 21.10.; 20.10.; 24.09.; 18.08.; 19 и 27.05.; 29.04.; 21.04.; 17.02; 13.01.;
Френски макарони - 2019: 16.02.; 17.02.; 03.02.; 02.02.; 10.01.; / 2018: 08.12.; 01.12.; 10.11.; 26.10.; 24.10.; 06.10.; 24.09.; 08.09.; 11.08.; 07.07.; 30.06.; 16.06.; 07.05.; 28.04.;
Баницата на баба - 2019: 09.02.; / 2018: 16.12.; 02.12.; 18.11.; 28.10.; 24.09.; 18.08.;
Сладоледен клас - 2018: 16.09.; 18. и 04.08.; 08.07.; 02.06; 26.05.;
Няма Коментари