Полет със Skyvision | Оригинален подарък | SkyVision

Полет със SkyVision

blank

06 Aug Полет със SkyVision

Полет със SkyVision

Не е ясно от къде идва стремежът на хората да полетят, но е факт, че винаги е съществувал. Опитите за полет датират от преди хиляди години и резултатите варират. Но с напредването на технологиите се появяват все повече успехи. В днешно време разполагаме с десетки варианти да полетим. Някои от тях са с цел придвижване, докато други са за удоволствие. Модерните летателни машини се различават по големина и възможности, като всяка една има специфични качества, които я отличават от другите. SkyVision предлага голямо разнообразие от полети, които да покрият Вашите очаквания. Без значение какво точно търсите в един полет ние сме насреща, за да Ви го осигурим.

Полет по избор
(избор от 3 различни полета)

Парапланер 
blankЗа начало сме избрали полет, за който много хора твърдят, че ги кара да се чувстват като рееща се птица. Причините за това са много. Основната такава е, че полета е безмоторен. Това Ви дава възможност да се насладите на гледките на спокойствие без досадно бръмчене. Освен това, не сте затворени в кабина. Ще можете да усетите въздухът и природата около себе си. Според условията ще имате възможност да опитате 3 различни типа летене. При първия тип ще можете да се пуснете по вятъра и да се носите заедно с него на дълги разстояния. Ако пък подхванете правилните въздушни течения преживяването Ви може да е по-екстремно и да правите лупинги и винтове. Третият вариант се осъществява при силен вятър, когато може да се получи едно зависване и реално да летите на едно място без да преминавате напред. Има шанс и да преживеете всичките опции с един полет, но е почти невъзможно. Най-вероятно ще Ви трябват поне 2-3 пъти, за да се насладите истински.

 

За смелчаците има и опция за акробатичен полет, в който ще се преобръщате и въртите по всевъзможни начини. Той не прилича на нищо, с което сте се сблъсквали до сега. Благодарение на центробежната сила, която се натрупва, ще летите в позиции, които не изглеждат възможни за постигане.

 

Паратрайк

blankПаратрайкът е междинната стъпка между свободното летене и полет с летателна машина. На вид изглежда като гигантски вентилатор, но освен да разхлажда, той ще Ви изкачи и в небесата. Разбира се, за второто ще помогне и огромно платно, което на външен вид наподобява парашут. От една страна все още я има свободата, тъй като сте отвън, но имате и скоростта, която моторът Ви дава. Тази комбинация прави летенето с паратрайк идеалната комбинация и транзиция между полетите. За тези от Вас, които имат страх от летене и пристъпват леко напред, това е едно плавно и лесно стъпало за изкачване.

 

Мотоделтапланер

blankМотоделтапланерът прилича доста на паратрайка, но има няколко съществени разлики. Като начало, тук има твърдо крило вместо платно. Това означава, че няма да имате същата маневреност. В случая на платното, Вие висите на въжета под него, което означава, че може да има зависване и завои с по-малък радиус. При твърдото крило, Вие сте закрепени под него и завоите се усещат по различен начин. Друга съществена разлика е мощността на двигателя. Мотоделтапланерът е осезаемо по-бърз и може би ще е перфектният подарък за любителите на високите скорости. Бихме го класирали като трето стъпало за тези, които искат да опитат от всичко подред.

Полет с балон

blankПолетът с балон е едно релаксиращо и разпускащо преживяване. За разлика от другите летателни машини, при балонът няма високи скорости, резки завои или каквито и да е било други екстремни усещания. Баща на принципа на плаваемост, заради който балонът се издига във въздуха е древногръцкият математик Архимед. Около 2 хиляди години по-късно двама французи, Жозеф и Етиен Монголфие, осъществяват и първия документиран полет с живи същества на борда. Тъй като хората все още не били убедени в безопасността на полета се наложило пътниците да са патица, овен и петел. Малко след това последвало и първият полет с хора, което дало начало на модерния балонизъм. Този полет е перфектен за хора, които нямат опит в летенето и искат да започнат с нещо спокойно, както и за фенове на фотографията. От горе ще имате предостатъчно време да снимате всичко, което Ви се стори интересно.

 

Полет с двуместен/четириместен самолет

blankЛистът ни няма да е пълен без най-добре познатия полет, този със самолет. Но не се бъркайте, този полет няма да има нищо общо с тези на пътническите самолети. Имате възможност да седнете до пилота на двуместен или четириместен самолет, да видите какво точно се случва в пилотската кабина и да станете свидетели на всички процеси и уреди, ще чувате и всички команди. Ще усещате всяко движение,всяко ускорение и всеки завой на самолета. За най-смелите от Вас има и опция да се включат в управлението на самолета. Имате ли нужните качества? Има само един начин да проверите.

 

Полет с жирокоптер

blank

И накрая, но със сигурност не на последно място, идва ред и полета ни с жирокоптер. Това безспорно е фаворитът на много от нашите клиенти, които имат повече опит в летенето. Причините за това са много, но най-впечатляващо е, че няма кабина, но развива високи скорости и се изкачва на големи височини, което прави чувството за свобода несравнимо. Много хора определят машината като въздушен мотор. Ако имате желание може и да летите по-бавно, което ще Ви даде възможност да разгледате спокойно всичко, над което летите. Повече за принципа на летене може да прочетете в статията ни за това. Ако пък искате да разберете какво е чувството и как изглежда всичко отгоре, можете да прегледате разказа на един от нашите колеги, който летя за първи път.

 

Без значение кой полет ще изберете можете да сте сигурни, че ще видите една различна гледна точка, която ще разкрие неща, скрити от погледа Ви в повечето време. Ще бъдете впечатлени колко наистина красива и разнообразна е българската природа. 

 

 

Няма Коментари

Остави коментар