Костюм за Halloween | Избор на оригинален подарък | SkyVision

Костюм за Halloween

blank

15 Oct Костюм за Halloween

Костюм за Halloween – лесно и бързо

 

Краят на Октоври е само на две седмици разстояние и с него пристига един страхотен, типично български празник, който има заложени традиции дълбоко в нашето съзнание. Даже си спомням как баба ми разказваше за страхотните костюми, с които са се обличали като малки деца. Разбира се, става въпрос за Halloween.

Глупости… Но все пак датата наближава и има голям шанс да попаднете на купон, където костюмирането е желателно. И ако не сте от малкия процент хора, които са се подготвяли дълго и старателно за това събитие, то най-вероятно нямате представа като какво точно ще сте облечени. Но не се притеснявайте! Ние сме тук, за да Ви помогнем в тежкия момент и да Ви дадем няколко опции, които са бързи, лесни и евтини.

Ще започнем с няколко класически варианта, които носят в себе си духа на празника и са свързани със страшното и мистериозното и после ще преминем към по-модерни опции.

 

Жокер

blankНе, нямаме в предвид жокера от Батман. Поне не във филмовия му вариант. Въпреки че и това е опция, този костюм изисква повече подготовка и специални дрехи. Не, нашият жокер е доста по-простичък, но не по-малко ефективен. Какво Ви е необходимо? Трябват Ви чифт стари дънки, стара тениска/суитчер или друг вид дреха, няколко тестета карти и малко боя за кожа(черна, червена, бяла). Как да сглобите самия костюм? Вземете дънките и горнището си и закачете по тях картите от тестето. Може да използвате лепило, телбот или каквото друго намерите за добре. След като свършите това, костюмът Ви е на 90% готов. Остава да намерите някой да изрисува няколко от символите(боите) на лицето Ви и ако имате желание може да сложите червило и друг грим, който да Ви направи да изглеждате по-луди. Като бонус може да се опитате да намерите шапка с пискюли, която да сложите, но може и без. Лесно, нали?

 

Пират

blankВторото ни предложение е за пиратски костюм. При този костюм има няколко специфични неща, които може да използвате, но не са задължителни. Колкото повече от тях намерите, толкова по-автентично ще изглеждате. Започваме с моряшката тениска(бяла тениска на сини райета) и кърпа на главата. Това са два основни атрибута, с които костюмът Ви покрива минимума. От тук нататък, ако успеете да намерите, може да добавите превръзка за око, пистолет, кука за ръка, златни зъби, кожено елече и други специфично пиратски вещи.

 

 

Зомби

blankСледващото предложение е класическото зомби. За да си спретнете костюм на зомби са Ви необходими стари дрехи, които да разкъсате и да зацапате с кал и каквото друго намерите за добре. Няма да е лошо да добавите и зеленикава боя за кожа или грим, с който да се направите на умрял. И най-важното, трябва да изгледате достатъчно филми със зомбита, за да видите походката и държанието им. Насоките, които можем да Ви дадем са ходете сякаш сте препили и повтаряйте, че искате да ядете мозъци. С тези две неща няма как да сбъркате.

 

 

Мумия

blankСписъкът ни няма да е пълен без една 1000-2000 годишна, дрипава мумия. За нея Ви е нужно само едно нещо – бинт. Отидете в близката аптека и изкупете най-широкия, но и най-евтин бинт. От там нататък Ви предстоят час-два забавление, в което приятелите Ви ще имат за задача да Ви увият от глава до пети. Ако сте ни послушали и сте взели от най-евтиния бинт няма да има нужда да се притеснявате за “дрипите”. Бинта ще се накъса, ще се нагъне и ще изглежда идеално. Ще бъде бонус ако зацапате бинта, за да изглежда по-стар.

 

Луд Доктор/Пациент

blankИ накрая, нашият любим вариант от страшните костюми – луд доктор/пациент. Ако имате приятел, който също е в дилема какво да облече, може да се комбинирате и да влезете в двете роли. И за двете превъплъщения подготовката е една и съща. Ще Ви трябват гумени ръкавици, шапка, маска и медицинска престилка/туника. Добавете малко фалшива кръв, гумен нож или трион и лудо изражение на лицето си и сте готови с костюма.

 

И тук завършваме с класическите образи и започваме с по-модерни идеи, които навлизат с пълна сила и все повече хлапета се маскират така.

 

 

Туистър

blankДа, правилно прочетохте. Играта Туистър се превръща в костюм. Отново са Ви необходими малко стари дрехи и нищо повече. Е, може би малко цветна хартия, зависи как Ви е по-удобно. Основата ще бъдат бели дънки или друг панталон и бяла тениска. Върху тях ще трябва да зашиете няколко цветни кръгчета плат или пък да залепите цветна хартия. Може да добавите и парче картон със стрелка, както е в играта. Другата опция, която имате е да си купите играта и да си ушиете тоалет от постелката. И в двата случая това е един бърз, лесен и оригинален вариант.

 

 

 

Netflix and Chill

blankТова превъплащение е подходящо за двама човека. Идеята е проста. Поръчвате си две тениски(най-добре една червена и една бяла) от едно от тези места, в които можеш да си направиш тениска по свой дизайн, като на първата пише Netflix, а на втората Chill. Гарантираме, че всички младежи ще разберат идеята на костюма и ще падне забава.

 

 


Маса за Beer Pong

blankОще една идея, която би се харесала на братята американци. Превърнете се в една от най-известните и нашумели игри, в които се пие алкохол. За да си направите костюм Ви трябват няколко червени пластмасови чаши, които да закачите за себе си и няколко топчета за тенис на маса. С този костюм разрешавате два проблема – обличате се с нещо забавно и интересно и давате на компанията си едно разнообразно занимание.

 

 

 

 

404 Costume Not Found

blankВсички сме запознати с Error 404. Ако все пак не знаете за какво става въпрос – това е надписът, който виждаме, когато отидем на страница в интернет, която не съществува. За костюма Ви трябва една бяла тениска, на която трябва да напишете “404 Costume Not Found”. Ако искате може да си поръчате такава или просто да го напишете с маркер. И в двата случая усилието е нулево, но не могат да Ви обвинят, че нямате костюм.

 

 

Дядо Коледа

blankИ накрая, но не на последно място, какво по-забавно от това да се появите като Дядо Коледа? Гарантираме Ви, че никой няма да го очаква и ще внесете смут сред всички. Да, този костюм се нуждае от малко повече подготовка, но усилието ще си заслужава, тъй като ще шокирате цялата компания. И ако смятате, че ще бъде твърде странно, винаги можете да се гримирате и да кажете, че сте зомби дядо коледа…

 

 

Е, това са предложенията, които имаме към Вас. Всичките те(без последното) изискват минимална подготовка и могат да Ви спасят в последния момент. Какво чакате още, изберете си фаворит и сами си направете своя костюм за Halloween!

 

Няма Коментари

Остави коментар