Парк Куест | Избор на оригинален подарък | SkyVision

Моят парк куест

Парк Куест

08 Oct Моят парк куест

Лятото отмина

С настъпването на Октомври все повече и повече имам чувството, че зимата е зад ъгъла и чака да се появи всеки момент. Дори може да се каже, че за момент ни намекна колко близо е с онези температури около 0 градуса преди има няма две седмици.

И когато се замислих за това, в мен се появи лека паника. Почнах да си задавам въпроси. Какво се случи и къде остана топлото време? Къде избягаха дните, в които се стъмваше след десет? Ах, колко хубаво беше. Всеки уикенд ме очакваше ново, различно приключение. Това лято се оказа едно от най-разнообразните и емоционални в живота ми. Летях, гмурках се, возих се на катамаран и какво ли още не. Беше велико! Но не, тези дни си тръгнаха, взеха топлото време с тях и няма да се върнат поне още 6-7 месеца. Гадняри! Но нищо де, и през студените сезони ще намеря с какво да се занимавам, ей така, колкото да не ми е скучно.

Спасение от скуката

Лека полека се върнах назад, за да се сетя какво съм правил миналата година по това време и това упражнение се оказа успешно. Досетих се за любимите ми ескейп стаи и градски куестове, които обикаляхме с отбора ми. За всички, които не са запознати какво е ескейп стая и градски куест, ще обясня. Ескейп стая е място, в което те затварят и е обсипано с пъзели и загадки, които трябва да разрешиш, за да излезеш. Градският куест има подобен замисъл, но не си затворен в стая. Получаваш различни инструкции и загадки, които те водят до различни дестинации, докато накрая не стигнеш до финала. С гордост мога да кажа, че с моя отбор бяхме покорили 10 ескейп стаи и 1 градски куест, като си бяхме изкарали страхотно по време на всички тях.

Както си спомнях за хубавите моменти, телефонът ми издаде специфичен звук, който всеки телефон издава, когато някой ти пише в онази, синята платформа. И аз, като 90% от хората робувам на тази малка правоъгълна кутийка и, разбира се, я вдигнах, за да видя кой се е сетил за мен в този час. Е, това меко казано беше едно от най-хубавите съобщения, които бях получавал в скоро време. Оказа се, че мой познат, който е част от екипа на SkyVision, проектира парк куест и му трябва отбор, който да го тества. Набързо се свързах с останалите членове на отбора и им споделих предложението. За моя радост, отговорът беше положителен и без да се бавим си избрахме ден и час, в които да тестваме новия куест.

Самият парк куест 

В деня, за който се бяхме разбрали писах на моя познат да го попитам къде трябва да отидем и дали трябва да се подготвим по някакъв начин. В отговор получих GPS дестинация, на която трябва да се появим в уречения час. Явно това беше първата загадка, да намерим мястото. Е, не беше никак трудно и точно в 12:00 часа на обяд се срещнахме с него в парка. Той ни прочете инструкциите, пожела ни успех и ни даде плик, с което играта започна. В него намерихме всичко необходимо, с което да открием първата си дестинация. От нас самите зависеше колко бързо ще стигнем до там. Е отне ни Х време, но в крайна сметка я намерихме благополучно, там ни очакваше предизвикателство и приключението започна. Мисля, че това е всичко, което ми е позволено да кажа, въпреки че мога да разказвам доста дълго какво преживяхме в следващите няколко часа. Това, което трябва да знаете е, че куестът беше едно страхотно преживяване, което още повече ме сближи с отбора ми и ни постави пред доста интересни предизвикателства. Той комбинира много от нещата, които вече сме виждали в ескейп стаите и в градските куестове по интересен и приятен начин. И всичко това се случва в парка, на чист въздух и приятна атмосфера.

До колкото разбрах, този куест ще бъде тестван още няколко пъти и първата дата, на която ще е достъпен за всички ще е в един от уикендите в края на Октомври. С ръка на сърцето мога да Ви препоръчам да отидете и да се пробвате на този парк куест. Ще се забавлявате истински и ще трябва да се преборите с всякакви предизвикателства. Този куест е доста подходящ и за тийм билдинг, тъй като наистина се получава едно сплотяване между съотборниците, тъй като трябва да работите като истински екип. Ако никога не сте ходили на ескейп стая или подобен куест ще Ви трябва малко повече време да се ориентирате, но не се притеснявайте, свиква се доста бързо. За опитните отбори това време на адаптиране ще липсва, тъй като ще знаят как стоят нещата в този свят.

Като цяло, това е едно страхотно преживяване за малки и големи. Ако нямате какво друго да правите в дадения уикенд, горещо Ви препоръчвам да приемете предизвикателството и да се разходите в парка..

Няма Коментари

Остави коментар