Активен Октомври | Избор на оригинален подарък | SkyVision

Активен Октомври

Активен Октомври

01 Oct Активен Октомври

Активен Октомври

Миналата седмица споделихме няколко съвета за настроение, с които да победите есенната тъга и да я замените с добри, позитивни чувства. Един от тези съвети беше да изберете свое любимо хоби или спорт и да бъдете активни.


Продължаваме да стоим твърдо зад думите си и за да направим избора Ви малко по-лесен споделяме за две събития, които намираме за интересни. 

 

Маратон София 2018

 

Активен Октомври

Първото събитие е тазгодишният маратон в София на 14-ти Октомври. За много хора това може да звучи като нещо скучно и досадно, но Ви обещаваме, че не може да сте по-далеч от истината. Изненадващо, нали? Не се притеснявайте, ще обясним точно какво имаме в предвид. На пръв поглед маратонът наистина е състезание, което е лишено от динамика и не е особено интересно за страничните наблюдатели. Но тук ключовото е “страничните наблюдатели”.

Какво имаме в предвид? Всеки спортист, всеки човек, който е участвал в такова продължително състезание най-вероятно осъзнава колко изтощително е то. Но, изненадващо, физическото натоварване не е най-тежкото изпитание, през което ще преминете. Не, в маратона има нещо много по-интересно. Това е вътрешната битка, която водите със себе си. Битка, на която никой друг освен Вас не може да стане свидетел.

Точно заради това има огромна разлика в това да си зрител и наистина да участваш. Реално можем да погледнем целия си живот като един дълъг маратон, който никога не спира. Сигурни сме, че и сами сте усещали трудните моменти, в които Ви се е искало да се предадете и да захвърлите всичко. Но, за да успеете трябва да превъзмогнете себе си и да продължите да се борите. Е, по същия начин и на това събитие ще трябва да се преборите с умората и желанието да се откажете и да намерите сила да завършите маратона.

Поставете това предизвикателство пред себе си и когато пресечете финалната линия ще осъзнаете защо цялото това усилие си е струвало.

 

По стъпките на Алеко с приятел

 

Активен Октомври

Второто събитие, което сме подбрали е една страхотна разходка из красивата планина Витоша на 6-ти Октомври. В тази разходка се поставяте на мястото на великия Алеко Константинов, който е бродил из планината и е един от основоположниците на първото туристическо дружество в България. Няма да е изненадващо ако точно там е намерил и вдъхновение за някои от творбите си.

Ще можете да избирате между два маршрута – кратък(14км) и дълъг(30км). И двата стартират от една точка – с. Железница, като краткият завършва с изкачването на Черни Връх, а за дългия това горе долу е средната точка, а краят ще се намира в центъра на с. Владая. Ще има и няколко пункта, където ще може да си налеете вода и да си починете.

На новобранците планинари препоръчваме да изберат краткия маршрут, за да са сигурни, че разходката няма да е твърде натоварваща. За по-опитните такива, дългият маршрут ще бъде логичния избор. Що се отнася до трудността на трасето, смятаме да твърдим, че е то се класира някъде на средно ниво. Има кратки изкачвания, които е възможно да Ви затруднят, но 1-2 почивки ще са Ви повече от достатъчни, за да съберете сили. Останалата част от прехода е полегата и е вероятно да Ви се стори като по-дълга разходка в парка.

Други съвети, които можем да Ви дадем е да изберете подходящи обувки, които са пригодени за преходи, да се облечете с топли, но леки и дишащи дрехи, както и да не носите прекалено много излишни неща, които да Ви тежат. Повече съвети за екипировката и всичко останало ще можете да прочетете на страницата, на която се случва записването.

Съберете приятелите и близките си и се впуснете в това приключение. Предоставя Ви се страхотна възможност да се разходите из природата, да подишате чист въздух и да избягате от натоварения град. Това ще Ви презареди с енергия и свежест за седмици напред. Превърнете скучния месец в активен Октомври.

 

1Коментар
  • blank
    Атанас Димитров
    Публикувано на Reply

    Благодаря на SkyVision за страхотното преживяване с парапланер над Сопот. Пробвайте и ще разберете!

    .

Остави коментар