Оригинален подарък | Плаване в Хърватия | SkyVision

Плаване Хърватия

7 Дневно плаване в Хърватия

7 дневно плаване в Адриатика с яхта от 1ви май до 30 септември.

Сами начертайте своето перфектно пътешествие в Хърватия. Отплавате от пристанището в град Крвавица, след което сами избирате маршрута си. Решавате кои острови да посетите и колко време да им отделите. Най-хубавото от всичко е, че няма как да вземете грешно решение. Всички острови в област Далмация са известни с невероятната си природа и зашеметяваща архитектура. Може да се насладите на множество тихи заливи и плажове, на които да релаксирате. Феновете на нощния живот могат да щурмуват баровете, където да общуват с хора от цял свят.

Избери си дата и запази своята каюта или пък цялата яхта докато все още има места!

ПЛАВАЙ С ЯХТА – GIB SEA – 51

Изберете си дестинация

Остров Брач 

Това е най-дългият и най-висок остров в централна Далмация. Там ще можете да се насладите на един от най-хубавите хърватски плажове – Златни Рат или златният плаж. Интересното при него е, че нивото на водата варира и през деня е дълбоко, а вечер става плитко. Ако сте фенове на историята също няма да останете разочаровани. На острова ще намерите множество музеи и старовремски сгради в различни стилове. Нещо, с което Брач е известен са редкият сорт маслини “бухавица”, които виреят на острова от 1655 година насам.  

Остров Хвар 

Топ дестинация за хора от цял свят. Бурен нощен живот с барове, често посочвани, като най-дивите в Адриатика. Природа, която и най-талантливите художници не могат да пресъздадат, и спиращи дъха плажове и гледки. Наличието на 2718 часа в годината, в които грее слънце, които го правят най-слънчевия остров в Хърватска. Един от най-старите градове в историята на страната – Стари Град. Изглежда, че остров Хвар наистина има всичко, от което бихте имали нужда, за да направи посещението Ви незабравимо.

Остров Сцедро 

Малък остров в непосредствена близост до остров Хвар. Сцедро е известен с това, че е защитен като природен парк. Там природата е запазена такава, каквато е била и преди хиляди години. Множеството открити отломки пък сочат, че там се е провела една от най-епичните битки между Помпей и Цезар през 49 г. пр. х. Това прави мястото идеално за гмуркане и търсене на съкровища. На сушата ще намерите изоставеното село Настан, в което можете да видите старовремски каменни къщи и други интересни неща.

Остров Вис 

Вис е най-отдалечният населен остров от сушата. Той е прикрит зад Хвар и Брач, което намалява хората, които го посещават. Интересно е, че този остров е бил затворен за посещение до 1989, тъй като е бил седалище на централата на партизанската югославска армия. Това до голяма степен предпазва острова от намесата на хората и индустриализацията му. Дълго време природата остава недокосната и неомърсена от човешка ръка. Плажовете на острова са предимно каменни, но тук там се намират и пясъчни. Основните градове на острова са 3 – Вис, Кут и Комиза, като всеки от тях има нещо интересно, което да Ви покаже.

Остров Ластово 

Още един малък остров, където можете да се скриете от шумът и тълпите хора. Ако сте фен на спокойствието това е мястото за Вас. С площ от 46 кв.км. и население от 835 човека можете да сте сигурни, че няма да има какво да Ви притеснява. На сушата има изненадващо голям брой църкви, които може да посетите и разгледате. Не липсват и множество красиви плажове, на които да релаксирате необезпокоявани от модерния свят.

Остров Корчула

Едно от най-интересните неща, на които може да се насладите на острова, е къщата на Марко Поло. Да, разбрахте правилно. Един от най-големите пътешественици и един от първите европейци, проследили пътя на коприната през Близкия Изток и чак до Китай е роден именно на остров Корчула. Къщата му се намира в старата част на града, който и до ден днешен е обграден от крепостни стени. Всичко вътре е построено изключително нагъсто. Някои от къщите са толкова наблизо, че съседите трябва да се изчакват, за да излязат през входната врата.

Остров Бисево 

Малкият съсед на остров Вис може да се похвали със световно известната Синя пещера. Наречена така защото единствената светлина влизаща в нея се отразява от водата и варовика се оцветява в светло син цвят, който сякаш свети. Влизането в нея става с малка лодка, тъй като входът и е висок само 1.5м и широк около 2.5м. Тя е посещавана от над 10 хиляди туристи годишно и е призната за една от най-красивите в света.

Остров Шолта

Освен с невероятната си природа, острова може да се похвали и с богатата си история. В миналото той често е бил застрашаван от пиратски нападения. За да се предпазят от разбойниците, хората издигат няколко крепости, кули, дори и малък замък. Археологически разкопки разкриват над 200 обекта на острова, като 33 от тях са праисторически..

Цена

 • 1229 EUR / ВКЛЮЧВА 1 двойна каюта или 4919 EUR за 4-ри двойни каюти

  • 1 седмица плаване по море с тръгване събота сутрин
  • Ангажиране на яхтата и използване на цялото ѝ оборудване
  • Използване на Динги и двигател за него
  • Пълно кухненско оборудване
  • Застраховка на яхтата
  • Медицинска застраховка Помощ при пътуване 
  • Спално бельо, хавлиени кърпи
  • Шкипер

 • Не се включва

  • Медицинска застраховка и застраховка Живот (по желание)
  • Гориво, пристанищни такси и всички други разходи свързани с плаването
  • Разходи за храна и напитки

ЗА ЛОДКАТА

Модел: GIB SEA – 51
произведена 2003г.
Двигател: 1 x 57 киловата volvo penta tmd 22, 78hp
Дължина 15, 55м 51 фута, ширина 4,84м.
Резервоар за сладка вода: 4х 245 литра
Резервоар за гориво: 2 Х 240 литра
Разполага с 4 каюти всяка с двойно легло и баня/тоалетна.
Пътуването е с 1 шкипер

Храна

– по време на пътуването зареждаме храна от магазините в пристанищата. Гостите могат да идват и пазаруват с нас

Изпрати запитване
Или се обади на 0887 295 500