Оригинален подарък | Не забравяйте мечтите си | SkyVision

Илкер и неговата мечта

blank

21 Jun Илкер и неговата мечта

За мечтите

 

Здравейте, скъпи приятели,

 

В днешно време хората са толкова заети с битовия си живот, че забравят какво значи да живееш. Забравят какво значи да мечтаеш. Мечтите ни се изкривяват и се превръщат в желание за забогатяване и покачване на социален статус с цел някакво криворазбрано чувство за пълноценност. Изобилието в света ни кара да забравяме за ценните неща в живота. Желанието за изследване на непознатото е заменено от желание за повече материални облаги, желанието за човешко развитие е заменено от желанието за професионално такова, мечтата да живеем е заменена от мечтата да сме материално осигурени.

 

Разбира се, намират се и същества, които са различни. Те са чисти. Казвам същества защото това не са хора, това са ангели пратени, за да ни напомнят за важните неща. Те могат да заемат всякаква форма и вид. Тяхната задача е ужасно трудна и имат най-тежката съдба. Те трябва да се борят с всичко лошо. Но те са силни! Техният глас се чува силно и надалеч и не може да бъде заглушен.

 

В пощата на Skyvision попадна историята точно на един такъв ангел. Едно момче, което идва от малкото българско село Езерче. Името му е Илкер Сальовлу и е ученик в 7ми клас. Съдбата решава да лиши този ангел от неговите крака. Но това не му пречи да прави света около него едно по-добро място. Той дава пример на всички около него, че трябва да сме смели и да мечтаем, независимо от препятствията, които животът захвърли срещу нас.

 

Илкер е победител в конкурса “На крилата на моята мечта” със снимка и кратко есе по темата. В есето си той пише:

 

blank„Моите мечти са много, но аз ще изброя само две. Едната от тях, която искам най-много е да провървя като другите и да скачам, да бягам, да играя футбол и още много неща на които гледам с огромно желание. Аз и да не мога да вървя, пак съм си нормален и  моите съученици и учители ме приобщават във всички училищни и извънучилищни инициативи.

Втората ми мечта е да се кача на самолет и да видя света от високо и да усетя, че имам крила и летя сякаш съм над облаците. Моите мечти ми дават криле и както се казва: „Ако си роден без криле, не им пречи да израснат.“ (Коко Шанел). Аз ще оставя на моите криле да растат, защото те – мечтите  ми дават сили да продължа да вярвам в тях. Вярвам, че за да постигна велики неща, аз не трябва просто да действам, но и да мечтая. Не просто да планирам, но и да вярвам.

Тези мои мечти и сега да не се сбъднат, аз вярвам, че някой ден те ще се сбъднат  и аз ще мога да правя всичко, което искам…..“

 

Какво се случи с мечтите ни? Защо ги забравихме? Нека заедно се завърнем в детските си години и да си припомним колко простичко беше всичко. Има един глас, който се опитва да ни събуди от дълбокия сън, в който сме попаднали и да ни накара да замечтаем отново. Това е гласът на ангела от Езерче. Момчето, което въпреки трудностите в неговия собствен живот, успява да мотивира всички останали да са по-добри и да живеят пълноценно. Това е история за силата на човешкия дух и доброто. Доброто, което накрая винаги побеждава.

 

Въпреки огромното желание SkyVision не може да помогне на Илкер с първата му мечта и да му върне способността да ходи и да тича с приятелите си. Това, което обаче можем да направим е, макар и за кратко, да му подарим крила. Да му помогнем да полети и да изпълни сърцето си с нова сила, за да може да продължава да променя света и да събужда хората в него.

 

Илкер, продължавай да бъдеш тази светлина. Продължавай да вдъхновяваш хората да бъдат по-добри. Ти си едно чудо, от което всички имаме нужда. Мечтите наистина се сбъдват ако вярваме достатъчно силно.

 

Ние, от SkyVision, ти подаряваме мечтаните криле, за успешното завършване на 7ми клас с надеждата, че този полет ще е всичко, което си си представял, а и повече.

И най-важното – ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА МЕЧТАЕШ.

blank

 

 

 

1Коментар
  • blank
    Любо
    Публикувано на Reply

    браво! Много истинско

    .

Остави коментар