Девет рафтинг дестинации | Избор на оригинален подарък | SkyVision

Девет уникални рафтинг дестинации

blank

25 Apr Девет уникални рафтинг дестинации

Пролетта е тук, а с нея идва и времето за едно от любимите ни приключения – рафтингът! В родината ни има няколко добри места, на които можем да му се насладим, като най-популярна е река Струма. Десетки, дори стотици българи се впускат в дивото преживяване всяка година и до този момент не сме чули някой да е останал недоволен.

Днес решихме да Ви запознаем с част от големите сестри на река Струма. Девет уникални рафтинг дестинации, девет реки, девет спиращи дъха преживявания.


Река Тара – Босна

blank
Започваме с река, до която може да се докоснете с помоща на SkyVision. Река Тара е известна още и под името “Сълзата на Европа” и се намира във втория по големина каньон в света. Впечатляващата и дължина от 82км гарантира, че има предостатъчно терен за първокласен рафтинг с бързеи подходящи, както за начинаещи, така и за опитни рафтинг ентусиасти. Освен с реката ще се запознаете отблизо и с невероятната природа, която я заобикаля. Вековни гори, в които времето сякаш е спряло и една разходка Ви пренася стотици години назад във времето, далеч от модерния свят и всичките му негативи.


Река Соча – Словения
blank
Още една стихия, която се намира на един ваучер разстояние от Вас. Соча се е прочула, като една от най-красивите реки в света, благодарение на уникалния цвят на водата си. Ще видите синьо зелени отенъци, които понякога имат дори лилави примеси. Там ще Ви посрещне и водопадът Бока, който се извисява величествено на 144м височина. В близост се намира и пещера Постойна, която предлага над 5 км маршрут за разходка. Единственият негатив, който ще усетите ще бъде в момента, в който трябва да си тръгнете от това магическо място.


Река Алсек – Аляска/Канада

blank
Реката се намира на границата между Аляска и Канада и протича от ледници, което прави водата изключително студена. Районът, през който тя преминава е зашеметяващо красив и живописен, но и също толкова опасен. Там природата властва с пълна сила и има голяма вероятност да срещнете диви животни, като лосове и мечки гризли. Това разбира се не притеснява търсачите на силни усещания, които посещават дестинацията всяка година с една единствена цел – адреналин!


Река Магпай – Канада

blank
Продължаваме с още една канадска река, до която се достига изключително трудно. Приземявате се в езерото Магпай със специално пригоден за целта самолет, от където приключението Ви започва. Следва 8-дневен поход през горите на Източен Квебек, като достигате първите бързеи веднага щом напуснете езерото. Това е само началото, след което следват множество предизвикателства, включително и бързеи ниво 5 от спиращия дъха водопад Магпай. Нощите си може да прекарвате на островчетата около реката, като има огромен шанс да станете свидетели на Северното сияние.

Река Салмън – Айдахо САЩ
blank
Една от най-известните реки за рафтинг в САЩ, както и в света, Салмън съчетава несравнима красота и диво приключение в едно. Бързеите и достигат до ниво 4, което гарантира висок адреналин, а ако случайно Ви е останал въздух, то природата около реката ще вземе и последния Ви дъх. Реката преминава през най-голямата недокосната от човек зона в САЩ(извън Аляска). Редовно може да станете свидетели на диви животни, като мечки, лосове, вълци, и какво ли още не.

Река Упано – Еквадор
blank
Пренасяме се в джунглата на Еквадор, където намираме река Упано. Освен нея там ставаме свидетели на пъстри тукани и други птици и пеперуди прелитащи спокойно напред-назад. Преди финалната дестинация се преминава през няколко селца, пълни с местни хора. Самата река преминава през тесни каньони и в нея се сблъсквате, както със спокойни участъци, така и с бързеи ниво 4, намиращи се в близост до множество невероятни водопади.

Река Футалейфу – Чили

blank
Река, която произлиза от върховете на Андите в Патагония и преминава през красивата планинска природа. По цялата дължина на реката има подходящи места за рафтинг, както за начинаещи, така и за напреднали. Това е и поредната река, чиито бързеи достигат до ниво, което може да затрудни и експертите в спорта. Интересно е, че много хора определят реката, като тази с най-синята вода, която са виждали някога. Със сигурност е конкуренция на река Соча.

Река Джонстън – Австралия
blank
В слънчева Австралия Ви посреща река, изпълнена с предизвикателства, като бързеи ниво 4 и 5. Разположена между вулканични каньони и вековни джунгли насред парк Палмерстон. През нощта ще можете да се радвате на красивите луминисцентни водорасли, които светят в най-различни цветове. Разбира се ще можете да се насладите на всичко това само ако можете да си позволите полет с хеликоптер, което е и единствения начин да достигнете до реката.

Река Сън Коси – Непал
blank
В близост до границата с Тибет и до едни от най-високите върхове в света, Сън Коси Ви изправя пред неповторимо приключение. Отново не липсват бързеи от високо ниво и дълги участъци, преминаващи през дивата джунгла, в която може да видите всевъзможни животни. Бъдете нащтрек, като нищо някоя любопитна маймуна да се присъедини към Вас и Вашите приятели в лодката. Гарантирано преживяването ще се нареди на една от най-високите позиции за дивотии, в които сте се впускали.


Не знаем за Вас, но ние се размечтахме..

Всички тези дестинации звучат като вълшебни места, които заслужават да се посетят. Ние от SkyVision можем да помогнем с достигането на две от тях – река Тара и река Соча. Препоръчваме ги горещо, приключението е истинско и незабравимо.


Няма Коментари

Остави коментар