Вълшебният свят 2 |Избор на оригинален подарък | SkyVision

Вълшебният свят 2

Вълшебният Свят 2

3

–  Добре, говори – казваш му. – Не зная дали аз съм най-подходящ да ви помогна, но ще направя всичко, което зависи от мен.

 

– Разбира се! Нали ние сме те избрали. Уверени сме – поне повечето от нас че ти си най-подходящ да ни помогнеш. – При тези думи старецът поглежда за миг към мрачната фигура на увит в кожа великан.

 

– Но нека започна от начало.

 

– Сега ти се намираш във Вълшебната страна – така я наричаме ние. От много, много отдавна тя се управлява от осемте господари на природните сили:

 

Господарката на светлината. Господаря на мрака, него в момента го няма. Феята на ветровете и въздуха. Господаря на огъня. Господарката на водата. Повелителя на сенките.Господаря на животните. Духа на земята. И от мен, Пазителя на “Жезъла на властта”, който обединява и поддържа тези осем сили в равновесие.

 

– Преди известно време решихме да свалим от Жезъла “Кристала на познанието” и да поправим обкова му. Докато липсва обединяващата ни сила, всички се разбрахме да останем затворени в този замък.

4

Една нощ обаче Господаря на мрака открадна Жезъла – нещо, което не би успял да стори ако кристалът беше на него – и намери начин да избяга. Сега силата му е по-голяма от силата на всеки един от нас. Той не може все още да ни победи докато сме заедно, но и ние не можем да излезем от замъка и да го намерим. Неговата магия пречи да повикаме помощ от нашия свят, а и се страхувам, че едва ли има някой достатъчно силен, за да се справи.

 

Все пак намерихме решение – обединените ни усилия успяха да проправят път към твоя свят и да те доведат при нас. Ако се чувстваш достатъчно силен и смел може да опиташ да ни помогнеш – и величественият Пазител на Жезъла те поглежда изпитателно.

 

Всички безмълвно очакват решението ти и трябва да избереш:

 

Ако мислиш, че няма смисъл да се занимаваш с тази история, затвори тази страница и остави Вълшебната страна да се оправя сама.

 

Ако си готов да започнеш, кликни тук(10).

 

Ако искаш да научиш още за тях, кликни тук(5).